top of page

תקשורת מינית בריאה

תקשורת מינית בריאה

מה זה תקשורת מינית בריאה

הדיבור על מיניות, בהרבה מהמקרים, מציף אותנו ברגשות של פחד, בושה, אשמה ומבוכה.

מקורן של תחושות אלו מהסביבה שלנו - לא נולדנו איתן.

חוסר מודעות לרגשות אלו, יכול לגרור למצבים של הימנעות משיח על מין או שיח רדיקלי על מין - שני מצבים שיכולים להוביל לחציית הגבולות המיניים שלנו, או של הפרטנרים שלנו, ומכאן עלול להוביל למרחב מיני שאינו מכבד ואינו מחובר.

שיח פתוח על מיניות יוצר מודעות ונירמול של היחס שלנו למיניות, של הרצונות והצרכים המיניים שלנו. במשך שנים עסקתי בתחום החולה של המיניות, פגיעות והטרדות מיניות. הבנתי שהדרך העיקרית לתפוס מיניות כערוץ תקשורת בריא ומהותי היא דרך שיח מאפשר ופתוח נטול מחסומים של בושה ואשמה. כך למשל, כשמישהי מתביישת ( במיוחד בתחום האינטימי) היא תמנע מלומר מה היא רוצה ולהציב גבולות, מה שיכול להוביל הרבה פעמים לאקט מיני שאינו בטוח ושאינו תואם את הצרכים שלה. אותו הדבר גם אצל גברים שגם נמנעים מלדבר – מתוך האמונה השגויה שבמקום האינטימי "גברים לא מדברים הם עושים" מה שיוצר אצלם תקשורת אגרסיבית שלרוב ממלא אחר הציפיות שיש עלי כגבר בתוך אקט מיני, אך אינה בהכרח מתואמת לצרכים ולרצונות.

תקשורת מינית בריאה – היא תקשורת המאפשרת לנו ( גברים ונשים) ליצור את המרחב המיני המתאים לכל אחד.ת מאיתנו, תוך כדי שימת דגש על ביטוי של הרצונות והצרכים שלנו והקשבה לפרטנר שלנו.

שיח שכזה מעורר מודעות עצמית בהבט המיני, ומשתחרר מתחושת האשמה והבושה שמושרשת בנו, כל זאת על מנת לייצר מרחב מיני בריא. זה לא בא ביום אחד, צריך להתאמן על שיח כזה בכדי להוריד עם הזמן את החששות, המחסומים, ולהבין איזה יתור מיני אני? מה אני רוצה? מה הגבולות שלי? איך אני מתקשר.ת אותם לסביבה?

פתרונות לתקשורת מינית בריאה

יצירת והנחיית מרחבי שיח על מיניות ככלי למוגנות מינית וסביבה בטוחה
איך למנוע הטרדות מיניות מילוליות? מה זה תקשורת מינית בריאה? איך לא לומר דברים מטרידים? מה אנחנו יודעים.ות על מיניות? ומה אנו רוצים ללמוד ולדעת? כיצד אנחנו תופסים.ות מיניות? כמה אנו מבינים.ות את ההשפעה הסביבתית על הביטוי של המיניות שלנו? כמה אנו מודעים.ות ומבינים.ות את הרצונות והצרכים המינים שלנו ויכולים.ות לתקשר אותםן ללא שיפוטיות, בושה או אשמה ? מדובר בכלי שפיתחתי, כדי לייצר סביבה בטוחה ומוגנת בארגונים וקהילות וגם באופן פרטני לא.נשים המעוניינים.ות לשפר את יכולות התקשורת המינית שלהם ולהתמודד עם הצבת גבולות בריאה. אחרי שנים של עיסוק בפגיעות מיניות בעולם המשפט ובעיקר בתחום החולה של מיניות, הבנתי שהכלי החשוב שיכול להביא במידה רבה למניעה של הטרדה מינית הוא בחינוך לתקשורת מינית. הרבה מהמקרים שליוויתי חשפו קושי בביטוי הצרכים והרצונות המינית שלי בצורה מפורשת, ללא רגשות של בושה ואשמה. זה יכול להתבטא באי יכולת לומר דבר במצב אינטימי, או בניסיון ל"היות נחמדה" עד כדי כך שאני לא קשובה לרצון האמיתי שלי, וזה יכול להתבטא מהצד השני באגרסיביות או במניפולציות, כי למדו אותנו ש"גבר" צריך להתחיל, לכבוש ולפעמים לא או כן במסווה. מתוך הניסיון האישי והמקצועי שלי, הגעתי להבנה שאני רוצה לאפשר לעצמי ולסביבתי לדבר בצורה כנה ופתוחה על מין ומיניות. לכן, יצרתי יחד עם שותפות נוספות (יעל קרפ ואריאלה גרייבר) מרחבי שיח בטוחים, בעזרת מתודות שיח המאפשרות סטריליות ופתיחות, ומקטינות שיפוטיות ותגובתיות. נירמול השיח המיני מפתח אינטלגינציה מינית, הכרות מינית עצמית ויכולת לתקשר את זה אל מול הסביבה שלנו, מבלי להניח הנחות, ולהרגיש מבוכה. כשאפשר לדבר על מין ולתקשר את זה, ניתן להשתמש ביכולת הזאת גם כדי לייצר קשר מיני בריא, נעים, מפרה, אינטימי, מוגן, מצמיח ועוד. אנחנו מציעות סוגים שונים של מרחבים מעורבים מגדרית (הזדמנות לשמוע סיפורי חיים שונים- מתוך חווית חיים שונה, ללא הפרדה), כשהמטרה העיקרית- שיח פתוח ובטוח על מיניות:
סדנה חד פעמית סדנא של 3 שעות שיח קבוצתי, ובין-אישי
מתאים לארגונים וקהילות ולקבוצות המעוניינות בסדנה ( נוער, צוותי מורים, צוותי הדרכה וטיפול). בנוסף, מתקיימים גם סדנאות לציבור הרחב אחת לחודש. מדובר במפגש שבו ננסה לתרגל הקשבה ודיבור אקטיבי
סדנת עומק
בימי שישי או שבת מהבוקר עד הערב: משלב משבצת של קונטקט, ומרחבי שיח קבוצתיים ובין-אישיים.
ריטריט שיח סופ"ש
שלושה ימים (סופש, חמישי-מוצ"ש) שבמהלכם נבין איך ומתי אנו מתקשרים עם עצמנו ועם אחרים, במרחב אינטימי ללא פיזיות. יחד נעורר חשיבה ומודעות לגבי השיח המיני שלנו, היכולות שלנו להביע את עצמנו במצבים אינטימיים ולהציב גבולות, תוך כדי מפגש פנימי עם הנפש שלנו הפוגשת נפשות אחרות במרחב. במהלך היום יועברו מעגלי שיח בקבוצה ובזוגות המעודדים הקשבה וביטוי המאפשרים לכל אחד.ת להביא את עצמו באותנטיות, ללא שיפוט וביקורת בנושאים הקשורים ליכולת השיח שלנו, לגבולות, ולתפיסת המיניות שלנו, ובעיקר אימון בלדבר ולהקשיב. מכיוון שאנו מאמינות בחיבור גוף נפש לצד השיח ופיתוח המודעות יהיו גם סדנאות של יוגה, מיידפולנס וקונטקט שילוו אותנו בן שיח לשיח לצד מנוחה, אוכל טוב והרגשה של מקום שבו נוכל להתנתק לכמה רגעים מהמציאות ביחד. הריטריט מיועד ל- 10 אנשים בלבד מגילאי 28 ומעלה, כאשר יש חלוקה מגדרית שווה על מנת ליצור שיח מגדרי מודע (חמישה גברים וחמש נשים) ללא קשר להעדפה מינית ו/או זהות מגדרית של כל אחד.ת. למי מתאים? גילאי 28 + גברים ונשים ( מס' שווה לצורך איזון מגדרי) המסוקרנים.ות: -לבחון את היחס שלהםן למיניות, דרך שיח ללא מגע. -להתאמן בשיח מאפשר ללא תחושות של בושה ואשמה. -לקבל כלים ליצירת אינטימיות וקרבה. - לחבר בין גוף ונפש.
סדנה תהליכית: 6 מפגשים של שלוש שעות בהם נעמיק במיניות שלנו, בתקשורת המינית שלנו, ברגשות חסומים שיש לנו סביב מיניות, בדפוסי משיכה ועוד
שישה מפגשים בצפון תל אביב (שעתיים וחצי כל מפגש) פעם בשבע של שיח על היחס שלנו למיניות. במפגשים נעמיק בהכרות מינית עצמית ונפתח מיומנויות תקשורת מינית המובילה ליצירת הרחב מיני נוח ונכון לעצמי. הסדנה תהליכית ובנויה בהדרגתיות, בדגש על שאלות כמו: איך אנו מדברים.ות מיניות? איך התפיסות המיניות שלנו משפיעות עלינו? מה אנו יודעים.ות על הגבולות שלנו במיניות?האם אנו יודעים.ות לתקשר זאת החוצה? וכן גם נושאים שיעלו מתוך הקבוצה. השיח יתקיים בקבוצה ובזוגות באוירה משפחתית במרחב מוחזק, מאפשר, ללא שיפוטיות, ביקורתיות והשוואות - היוצר אינטימיות ופתיחות.
הדרכה פרטנית לתקשורת מינית בריאה – לדעת להציב גבול
האם אני יודע.ת להציב גבול? איך לייצר מרחב מיני בטוח? מה זה מרחב מיני בטוח? איך לדבר מיניות עם הפרטנר שלי? הילדים שלי? החברה שלי? בהרבה מהמקרים, מציף אותנו ברגשות של פחד, בושה, אשמה ומבוכה. מקורן של תחושות אלו מהסביבה שלנו - לא נולדנו איתן. חוסר מודעות לרגשות אלו, יכול לגרור למצבים של הימנעות משיח על מין או שיח רדיקלי על מין - שני מצבים שיכולים להוביל לחציית הגבולות המיניים שלנו, או של הפרטנרים שלנו, ומכאן עלול להוביל למרחב מיני שאינו מכבד ואינו מחובר.. שנים שעסקתי בחלק החולה של מיניות ( פגיעות מיניות ) ובשנים האחרונות מתוך מקום של ריפוי והבנה של הרבה מהפגיעות מקורן מחוסר יכולת לדבר את המיניות, החלטת ללמוד ולהתמחות במיניות בריאה וביצירת מרחב מיני בטוח. זה נעשה על ידי אימון בתקשורת מינית, תחילה בהבנה מה זה מיניות עבורי ואז להתחיל להתאמן יחד איתי כמה זמן שצריך על מיניות, כך שיגיע הרגע ואני יוכל להרגי בנוח ובקלילות לומר את הצרכים והרצונות שלי, גם אם הצד השני יפגע. במידה היית רוצה להתחיל בשיחות פרטניות מוזמנ.ת ליצור קשר, וביחד נבין האם שיחות על מיניות, זה הפתרון בשבילך. * שיחות אלו אינן תחליף לטיפול.

קורא׊׉ מאמרים בנושא תקשורת מינית בריאה

 אשמח לעמוד לרשותכ׋ 

צרו קשר
  • Whatsapp
bottom of page