השירותים שלי
הדרכת מוגנות ברשת - נוער
ההרצאה לנוער עונה על השאלות הבאות:
ממה צריך להיות מוגנים.ות ברשת?
מהם תכנים פוגעניים ?
למה גורמת חשיפה ממושכת לתכנים פוגעניים?
איך פוגעים באמצעות הרשת? ואיך להימנע מכך?
מה ההשלכות המשפטיות של תכנים פוגעניים ברשת?
מה ההשלכות החברתיות והאישיות של תכנים פוגעניים ברשת?
איך לייצר מרחב בטוח ברשת.
הדרכת מוגנות ברשת- הורים
ההרצאה להורים עונה על הש אלות הבאות:
מהי הרשת? באלו רשתות ואפליקציות הנערים.ות שלנו משתמשים?
מהם תכנים פוגעניים?
איך משפיע השימוש ברשת על המתבגרים.ות שלנו?
מה ההשלכות המשפטיות, החברתיות והאישיות של תכנים פוגענים ברשת?
איך לדבר עם המתבגרים.ות שלנו על ההשלכות של החשיפה לרשת?
איך לדבר על גבולות? כדי לייצר מוגנות ברשת
למי לפנות במקרה של פגיעה ברשת?
הדרכות למטפלים.ות – עובדים.ות סוציאלים, פיסכולוגיים.ות, פסיכאטרים
יש לי מטופל בהליך משפטי ואני לא מבין על מה הוא מדבר? מה עלי לדעת על מיצוי זכויות שהמטופלים של צריכים? מה בין טיפול למשפט? איך אני יכול לעזור למטופל שלי בהליך משפטי? המטופל שלי ביקש תסקיר חוות דעת לבית משפט האם עליי לפחד שיזמינו אותי לעדות?
כמשפט וטיפול נפגשים – מטפלים.ות אינם מכירים את השדה המשפטי ואת הזכויות המגיעות מבחינה משפטית למטופלים.ות שלהם. והרבה פעמים המטופלים שואלים שאלות בנושא שלמטפלים אין מושג והבנה.
אני מכירה גם את עולם המשפט וגם את עולם הטיפול ויודעת בדיוק איך לחבר בינהם. אני מציעה את ניסיוני ושירותי להעביר הדרכות למטפלים ומטפלות אם זה מטעם הרווחה, ארגונים ועמותות, מחלקות בריאות נפש ועוד באשר למיצוי הזכויות למטופלים – אם זה במסגרת הליך של ביטוח לאומי, הליך פליליף משפחה או אזרחי. אני פה כדי להבהיר ולהסביר.
יעוץ, ליווי, הדרכה והכשרה לעורכי ועורכות דין
איך להתנהל מול לקוח.ה בטראומה? יש לי לקוחה שעברה פגיעה מינית ואני מתקשה לתקשר עימה או להוציא ממנה מידע? האם את.ה יכול להכיל את הסיפורים הקשים שא.תה שומע? מה הדגשים בהגשת תביעה בגין פגיעה מינית?
מה זה טראומה?
אתםן טובים.ות עם ניהול תיקום מול בית משפט, אני מעולה עם לקוחות. יש לכםן לקוחות המתמודדים עם טראומה אן פגיעה מינית ואתם צריכים עזרה או הדרכה חיצוניץ בלהתנהל מולםן, ללוות אותםן – אני פה עבורכםן. כמה פעמים אמרתםן ללקוחות שאתםן לא מטפלים, אלא משפטנים? למדו אותנו בבית הספר למשפטים חוזים וקניין, אך לא למדו אותנו איך להתנהל עם לקוחות, למרות שזה 80% מהעבודה שלנו כמשפטנים. לי יש כלים שרכשתי מליווי של לקוחות עם טראומה מורכבת – איך להבין ולהכיל? איך לא להתרגש מכל הודעה או טלפון? איך להציב גבולות? איך לנהל תיק שמעלה מורכבויות מיניות? איך לתרגם את הקול של הלקוח.ה שלי.
השירות בהקשר זה יכול להתבטא ביעוץ פרטני ונקודתי, ליווי הלקוח.ה בניהול התיק, הדרכה נקודתית לניהול תיקי פגיעה מינית והתמודדות מול לקוחות מורכבים.
הכנה ל"עימות" בהליך הפלילי במקרה של תלונה על פגיעה מינית
מה זה עימות? מה קורה בעימות? למה צריך עימות ? אני מפחד.ת מהעימות במשטרה מה יקרה אם לא אגיע לעימות? איך להתנהל בעימות?
השירות מוענק לנשים או גברים המבקשים להגיש תלונה בגין אלימות מינית.
במסגרת ההליך הפלילי בשל הגשת תלונה על עבירות מין, מתקיים כלי חקירתי הנקרא "עימות" מדובר בכלי חקירתי חשוב, היות ובמקרים של עבירות מין לרוב מדובר במילה מול מילה, ולמעשה העימות מלמד את החוקרים.ות המון על המתלונן.ת ועל החשוד.ה מה שיכול להביא להכרעה בעניין ההמשך של התיק.
לרוב מדובר בנקודה מכרעת בתיק הפליל ומנסיוני לרוב מתלוננים.ות חוששים.ות להגיע לעימות ולהתייצב מול התוקף, וזאת בשל הטראומה מהפגיעה. אם מגיעים.ןץ לעימות מוכנים.ות נפשית ומשפטית, יהיה ניתן לצלוח את העימות ובכך לגרום לסיכויים גבוהים יותר להמשכיות של התיק. בנוסף, רוב המתלוננים.ות שהכנתי מספרים.ות כי דווקא המפגש המחודש עם הפוגע.ת בצורה בה הקורבן מרגיש.ה חזק יותר ואומר.ת את אשר ליבה,
השירות כולל מפגש של בין 1 – 3 שעות שבמהלכה נוריד את החששות הפסיכולוגיות מהעימות, תערך סימולציה של העימות ותשומת לב לדגשים משפטים חשובים יש לקחת בחשבון.
הכנה להגשת תלונה על פגיעה מינית
איך להגיש תלונה על פגיעה מינית?
השירות מוענק לנשים או גברים המבקשים להגיש תלונה בגין אלימות מינית.
לרוב חושבים.ות שפגיעה מינית מתגלמת בתרחיש ההוליוודי לפיו הלכתי ברחוב ומישהו לפתע תקף אותי – סטייל בני סלע. מדובר ב5 % ממקרי הפגיעות המיניות. לרוב פגיעות מיניות מתרחשות במסגרת יחסי אמון וקרבה – אם זה במקום העבודה, במשפחה, בין חברים, דייט.
השילוב של יחסי הקרבה מול הפוגע, המסרים החברתים השמרניים בחברה שלנו לגבי מיניות ומנגנוני הגנה פסיכולוגיים – יוצרים אצל המתלוננות.ים תחושות של הלם, פחד בושה ואשמה. תחושות המקשות על המתלוננים.ות בהגשת התלונה בצורה קוהרנטית וזורמת. בנוסף בעקבות הפגיעה מתפרצת בנפגעות.ים טראומה – אחד התמסינים הבולטים של הטראומה היא החוסר שליטה, הפגיעה המינית שוללת את יכולה הבחירה והשליטה בסיטואציה ומאז בכל סיטואציה שיש בה ניואנסים של חוסר שליטה – בדיוק כמו ההליך הפלילי שם אין למתלוננ.ת שליטה על דרכי ההליך והתוצאות שלו - והמתלוננ.ת מטורגר.ת בכל שלבי ההליך מה משפיע על התלונה ועל שתוף הפעולה עם המשטרה ובכך יורד הסיכוי שיפתחו את התיק ויוגש כתב אישום נגד התוקפ.ת.
בשירות ההכנה אני מסבירה באופן ברור ובגובה העיניים את שלבי ההליך הפלילי בכל הקשור לתקיפה מינית, מעריכה את סיכויי התיק ומכינה את המתלוננ.ת למתן עדות במשטרה בצורה הטובה ביותר, תוך כדי יעוץ של ההשלכות המשפטיות של התלונה והבנה של הטראומה שהמתלוננים.ות מצויות בה.
השירות כולל מפגש בין 1 – 3 שעות ( תלוי באירוע והמורכבות שלו)
הדרכה פרטנית לתקשורת מינית בריאה – לדעת להציב גבול
האם אני יודע.ת להציב גבול? איך לייצר מרחב מיני בטוח? מה זה מרחב מיני בטוח? איך לדבר מיניות עם הפרטנר שלי? הילדים שלי? החברה שלי?
בהרבה מהמקרים, מציף אותנו ברגשות של פחד, בושה, אשמה ומבוכה. מקורן של תחושות אלו מהסביבה שלנו - לא נולדנו איתן. חוסר מודעות לרגשות אלו, יכול לגרור למצבים של הימנעות משיח על מין או שיח רדיקלי על מין - שני מצבים שיכולים להוביל לחציית הגבולות המיניים שלנו, או של הפרטנרים שלנו, ומכאן עלול להוביל למרחב מיני שאינו מכבד ואינו מחובר..
שנים שעסקתי בחלק החולה של מיניות ( פגיעות מיניות ) ובשנים האחרונות מתוך מקום של ריפוי והבנה של הרבה מהפגיעות מקורן מחוסר יכולת לדבר את המיניות, החלטת ללמוד ולהתמחות במיניות בריאה וביצירת מרחב מיני בטוח. זה נעשה על ידי אימון בתקשורת מינית, תחילה בהבנה מה זה מיניות עבורי ואז להתחיל להתאמן יחד איתי כמה זמן שצריך על מיניות, כך שיגיע הרגע ואני יוכל להרגי בנוח ובקלילות לומר את הצרכים והרצונות שלי, גם אם הצד השני יפגע.
במידה היית רוצה להתחיל בשיחות פרטניות
מוזמנ.ת ליצור קשר, וביחד נבין האם שיחות על מיניות, זה הפתרון בשבילך.
* שיחות אלו אינן תחליף לטיפול.
סדנה תהליכית: 6 מפגשים של שלוש שעות בהם נעמיק במיניות שלנו, בתקשורת המינית שלנו, ברגשות חסומים שיש לנו סביב מיניות, בדפוסי משיכה ועוד
שישה מפגשים בצפון תל אביב (שעתיים וחצי כל מפגש) פעם בשבע של שיח על היחס שלנו למיניות. במפגשים נעמיק בהכרות מינית עצמית ונפתח מיומנויות תקשורת מינית המובילה ליצירת הרחב מיני נוח ונכון לעצמי.
הסדנה תהליכית ובנויה בהדרגתיות, בדגש על שאלות כמו: איך אנו מדברים.ות מיניות? איך התפיסות המיניות שלנו משפיעות עלינו? מה אנו יודעים.ות על ה גבולות שלנו במיניות?האם אנו יודעים.ות לתקשר זאת החוצה? וכן גם נושאים שיעלו מתוך הקבוצה. השיח יתקיים בקבוצה ובזוגות באוירה משפחתית במרחב מוחזק, מאפשר, ללא שיפוטיות, ביקורתיות והשוואות - היוצר אינטימיות ופתיחות.
ריטריט שיח סופ"ש
שלושה ימים (סופש, חמישי-מוצ"ש) שבמהלכם נבין איך ומתי אנו מתקשרים עם עצמנו ועם אחרים, במרחב אינטימי ללא פיזיות. יחד נעורר חשיבה ומודעות לגבי השיח המיני שלנו, היכולות שלנו להביע את עצמנו במצבים אינטימיים ולהציב גבולות, תוך כדי מפגש פנימי עם הנפש שלנו הפוגשת נפשות אחרות במרחב.
במהלך היום יועברו מעגלי שיח בקבוצה ובזוגות המעודדים הקשבה וביטוי המאפשרים לכל אחד.ת להביא את עצמו באותנטיות, ללא שיפוט וביקורת בנושאים הקשורים ליכולת השיח שלנו, לגבולות, ולתפיסת המיניות שלנו, ובעיקר אימון בלדבר ולהקשיב.
מכיוון שאנו מאמינות בחיבור גוף נפש לצד השיח ופיתוח המודעות יהיו גם סדנאות של יוגה, מיידפולנס וקונטקט שילוו אותנו בן שיח לשיח לצד מנוחה, אוכל טוב והרגשה של מקום שבו נוכל להתנתק לכמה רגעים מהמציאות ביחד.
הריטריט מיועד ל- 10 אנשים בלבד מגילאי 28 ומעלה, כאשר יש חלוקה מגדרית שווה על מנת ליצור שיח מגדרי מודע (חמישה גברים וחמש נשים) ללא קשר להעדפה מינית ו/או זהות מגדרית של כל אחד.ת.
למי מתאים? גילאי 28 + גברים ונשים ( מס' שווה לצורך איזון מגדרי) המסוקרנים.ות:
-לבחון את היחס שלהםן למיניות, דרך שיח ללא מגע.
-להתאמן בשיח מאפשר ללא תחושות של בושה ואשמה.
-לקבל כלים ליצירת אינטימיות וקרבה.
- לחבר בין גוף ונפש.